Firefox is voor Androidtoestellen al relatief lang beschikbaar, maar het aantal toestellen dat de software kon draaien bleef beperkt tot smartphones met een ARMv7-processor. Mozilla heeft echter stilletjes gewerkt aan ondersteuning voor ARMv6-processoren, waardoor de ondersteuning ineens een stuk breder wordt.

De nieuwste versie van Mozilla’s mobiele versie van Firefox voor Android kan nu ook gedraaid worden op smartphones die een ARMv6-processor aan boord hebben. Er zijn echter wel nog andere eisen aan het draaien van de browser verbonden. Zo moet de processor minstens een kloksnelheid van 800 Mhz hebben en er moet 512MB werkgeheugen beschikbaar zijn. Door de toevoeging van ondersteuning voor ARMv6 worden ook toestellen zoals de HTC ChaCha en Samsung Galaxy Ace in staat gesteld de mobiele browser te draaien.

Mozilla heeft het niet gehouden bij het verbreden van de ondersteuning bij de nieuwste versie van Firefox. Zo is er nu ook Explore by Touch-ondersteuning voor Android Jelly Bean en ondersteuning voor hard- en softwarematige decodering van H.264-, AAC- en MP3-bestanden.

Als je Android-toestel in aanmerking komt voor Firefox, kan je deze vanuit de Google Play Store downloaden.