1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Android-gebruikers die ook een Sonos-product in hun bezit hebben kunnen binnenkort makkelijker hun muziek via Google Play Music luisteren. De Google Play Music-applicatie heeft ondersteuning voor Sonos-producten geïntegreerd waardoor geen aparte app meer nodig is.

Google Play Music heeft daarmee een primeur te pakken, het is de eerste grote dienst die dergelijke ondersteuning voor Sonos-producten heeft. Dat kon ook niet zonder een nauwe samenwerking tussen Google en Sonos. De Sonos Controller-app heeft andersom ook ondersteuning voor Google Play Music gekregen, dat geldt ook voor de iOS-variant van de app.

In de rechterbovenhoek van de Google Play Music-app toont je Android-apparaat een icoontje waarmee een uitvoerapparaat te kiezen is. Als je meerdere Sonos-producten in huis hebt, zullen ze stuk voor stuk vermeld worden.

Je Android-apparaat moet verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk als de Sonos-hardware, Google geeft ook aan dat de Sonos Controller-app wel geïnstalleerd moet zijn om de speakers te kunnen gebruiken. De ondersteuning is dus niet volledig in de Google Play Music-app geïntegreerd, er is een bepaalde koppeling gemaakt. Afgezien van dat de app op je apparaat moet staan, hoef je deze verder niet te gebruiken.