2min

Tags in dit artikel

, ,

Spotify komt met de functie "Connect", die ervoor zorgt dat het mogelijk is om muziek naar allerlei apparaten die in hetzelfde WiFi-netwerk zitten te streamen. Hiermee maakt het bedrijf het voor de consument mogelijk om zelf te kiezen welk apparaat zijn of haar Spotify-afspeellijst ten gehore brengt.

Door de Connect-functie te introduceren, probeert de muziekstreamingservice het voor de gebruiker aantrekkelijker te maken om over te stappen op een Premium-account. Dit is belangrijk voor het bedrijf, omdat het hiermee probeert winstgevend te worden als organisatie.

Een van de voordelen van de Connect-functionaliteit is dat gebruikers de muziek via grotere installaties thuis kunnen afspelen, vanaf het moment dat ze thuis komen. Wanneer je thuiskomt druk je op het Connect-icoon (aangeduid door een luidsprekertje) en kies je vervolgens uit een lijst van apparaten die op je WiFi-netwerk aangesloten zijn, welk apparaat je wilt gebruiken om de muziek af te spelen.

Met het toevoegen van Connect probeert Spotify het ook voor goedkopere luidsprekers mogelijk te maken om de muziek van de streamingservice af te spelen. Voorheen hadden voornamelijk high-end luidsprekers zoals die van Sonos de mogelijkheid om muziek af te spelen via Spotify.

Connect is vanaf vandaag beschikbaar voor iPod touch, iPhone en iPad -hoewel de luidsprekers van verschillende merken waarschijnlijk de functie nog niet ondersteunen-, later zal ook een update Android-apparaten en computers de mogelijkheid geven om Connect te gebruiken.

In eerste instantie zullen Argon, Bang & Olufsen, Denon, Hama, Marantz, Philips, Pioneer, Revo, Teufel en Yamaha de eerste merken zijn die hun draadloze speakers van een update zullen voorzien waarna gebruik kan worden gemaakt van Connect. Op dit moment is Spotify in gesprek met andere fabrikanten om het initiatief ook te gaan ondersteunen.