Netflix heeft de 1080p-streams die het uitzond op een lagere stand gezet, waardoor gebruikers nu niet meer beschikken over X-High HD. Toch, aldus Netflix, vanwege de nieuwe encoding die het bedrijf gebruikt, is de beeldkwaliteit juist omhoog gegaan, ondanks dat er dus een lagere bitrate gebruikt wordt.

Als reden voor de overstap naar een andere encoding wordt aangedragen dat mensen met een langzamere verbinding nu ook gebruik kunnen maken van de diensten van Netflix. Het laat zich raden dat voor een bedrijf als Netflix dat dagelijks veel data streamt, het ook financieel gezien erg aantrekkelijk zal zijn om het dataverbruik te reduceren. Een kleine vermindering van dataverbruik per stream kan het totale kostenplaatje alsnog stevig beïnvloeden.

Afgelopen oktober bleek uit een advertentie dat Netflix op zoek is naar onder andere Nederlands sprekende werknemers die konden helpen bij het vertalen van diensten. Het Amerikaanse bedrijf heeft al eerder voet op Europese bodem gezet, de dienst werd gelanceerd in de Scandinavische landen Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. Het lijkt er op dat Nederland de volgende markt kan zijn die beschikking zal krijgen over de films en televisieseries die het bedrijf tegen een vaste betaling aanbiedt.