Volvo laat weten dat het van plan is om de streamingmuziekdienst Spotify in zijn auto’s te integreren.

Dit maakt de vicepresident van Electronic Systems Engineering van Volvo bekend. De muziekdienst zal beschikbaar worden gemaakt via Ericsson’s Connected Vehicle Cloud-platform.

Het zal mogelijk worden om de dataverbinding van de smartphone te gebruiken om met het internet verbinding te maken en zo muziek te streamen. In de toekomst wordt de optie toegevoegd om een aparte simkaart in de auto te plaatsen zodat daarmee met het internet verbonden kan worden.

Hoewel op dit moment de focus ligt op Volvo laat Ericsson weten dat het de dienst ook bij andere autofabrikanten wil gaan aanbieden. "We gaan proberen samen te werken met andere fabrikanten", zo vertelt Paolo Colella van Ericsson. "We gaan proberen deze applicaties te verspreiden onder autofabrikanten, ook in andere gebieden."

Eerder kwam Volvo al met het On Call-systeem, waarmee het mogelijk is om via een smartphoneapp de auto te bedienen. Dit bracht echter extra kosten met zich mee omdat apart voor de dataverbinding moest worden betaald. Met Spotify kan nu dus de dataverbinding van de smartphone gebruikt worden.