1 min

Corning heeft inmiddels de derde generatie van het alom bekende Gorilla Glass gepresenteerd op de CES-beurs in Las Vegas. Het bedrijf heeft de chemische en atomaire samenstelling van grondstoffen in het glas zo aangepast, waardoor de dichtheid toegenomen is. Als resultaat hiervan is het glas een stuk kras- en deukbestendiger geworden.

Bij de demonstratie die hieronder in de video is terug te kijken, wordt er getest met een 130 gram zware stalen bal, die tegen het scherm wordt gerold via een constructie. Eerst onder een kleine hoek en vervolgens onder een grotere hoek. Terwijl de bal bij een normaal scherm en een plaatje van aluminium wel schade aanricht, doorstaat de derde generatie Gorilla Glass de test met vlag en wimpel.

Vervolgens wordt er ook gemeten welke druk de nieuwe generatie Gorilla Glass kan weerstaan. Het apparaat waarmee getest wordt gaat ‘slechts’ tot 100 pond, ofwel 45 kilo. Ook onder deze maximale druk breekt de derde generatie van het Gorilla Glass niet.

Corning heeft aangegeven dat de productie van de derde generatie Gorilla Glass tegen het einde van dit kwartaal opgevoerd zal worden. Aangenomen kan worden dat halverwege dit jaar de eerste apparaten met dit scherm op de markt zullen verschijnen.