Jason Giddings is ongeveer een jaar geleden begonnen met een Kickstarter-campagne, om zijn concept van een infrarood-toetsenbord een realiteit te laten worden. Er werd destijds niet genoeg geld binnengehaald om het project doorgang te laten vinden. Toch zagen een aantal investeerders wel potentieel in het idee en maakt het Translusense-toetsenbord nu, weliswaar als prototype, zijn debut op de Consumer Electronics Show.

Het bedrijf was op dit moment nog niet in staat om een volledig functioneel prototype te presenteren, omdat er nogal wat moet gebeuren voor het ontwikkelen van de firmware. Toch werd het wel duidelijk hoe de uiteindelijke hardware eruit zou komen te zien. Het keyboard zelf bestaat uit een dikke glasplaat met een lichte kromming en het geheel staat op een metalen/plastic statief.

De toetsen worden op het glas geprojecteerd, dit is dus niet een sticker die eroverheen geplakt is. Het voordeel hiervan is dat de toetsen verwijderd en aangepast kunnen worden, met enkel wat software. Gebruikers beschikken dus over flexibele layouts die veranderd kunnen worden, naar hetgeen ze willen doen: Gamen, Photoshoppen, tekstverwerken, data invoeren, programmeren, etc. Hierdoor zouden combinaties van sneltoetsen tot een verleden kunnen horen.