1 min

Nieuwe informatie is opgedoken over het Project Glass van Google. Het gaat om een patent om het apparaat te besturen door middel van infraroodprojectie op "ledematen en alledaags voorwerpen". Hierbij moet gedacht worden aan grote knoppen maar ook een volledig qwerty-toetsenbord dat via projectie is te gebruiken.

Het patent wijst erop dat er op de brilpootjes een kleine infraroodprojector geïnstalleerd is die op zowel voorwerpen als op het lichaam, bijvoorbeeld een arm, knoppen kan projecteren. Hierbij moet gedacht worden aan een paar grote knoppen tot en met een volledig qwerty-toetsenbord.


De ingebouwde camera en processor zullen op basis van de projectie en de handgebaren kunnen achterhalen welke knoppen er zijn ingedrukt. Het lijkt op het oog een beter concept dan de eerdere plannen om hoofdgebaren te gebruiken.

Dat er voor infrarood wellicht nog een grote toekomst is weggelegd bewees Translusense op de CES. Het bedrijf toonde daar een glazen plaat waar een toetsenbord met infrarood op werd geprojecteerd.