Asus heeft middels een persbericht laten weten dat de nieuwe betaalbare Asus MeMO Pad HD 7 vanaf 29 juli in Nederland te koop zal zijn voor een adviesprijs van 169 euro. België moet een paar weken langer wachten, in dat land kan de tablet vanaf 15 augustus aangeschaft worden.

Asus probeert met de MeMo Pad 7 het succes van de Nexus 7 tablet te herhalen. De MeMo Pad HD 7 komt op de markt met een scherp prijskaartje en degelijke specificaties. Voor 169 euro beschik je over een MeMo Pad met 16GB aan opslagcapaciteit, welke nog uitbreidbaar is via het micro SD-slot, een quad-core processor van Medion in combinatie met 1 GB aan werkgeheugen, een IPS-scherm met een resolutie van 1280 x 800, een 1,2 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. De tablet is uiteraard voorzien van Android 4.2 Jelly Bean.

Qua uiterlijk doet de tablet denken aan de voorganger, al is de MemoPad wel een klein beetje dikker dan de Nexus 7. Verder weegt de tablet 302 gram en gaat de accu volgens Asus zo’n 10 uur mee.