1 min

Tags in dit artikel

, ,

ProRail heeft vandaag bekendgemaakt dat het radiografische helicopters inzet om te controleren of de verwarming op de wissels nog werkt. Met dit winterweer wil het namelijk nog weleens gebeuren dat de wissels vastvriezen, waardoor er grote vertragingen ontstaan.

De helicopters die gebruikt worden zijn voorzien van een infraroodcamera, hiermee kan goed bekeken worden of de wissels nog verwarmd worden. ProRail geeft verder aan dat het vooralsnog om een test gaat die nog niet is afgerond. De helicopters, geleverd door Secure In Air BV, blijken goed uit de eerst tests te komen. Ze leveren namelijk goede en bruikbare beelden op waarbij goed te zien is of de wisselverwarming nog functioneert.

Voor ProRail betekent de keuze voor rc-helicopters niet alleen dat er minder personeel over het spoor hoeft te lopen, wat ten goede komt aan de veiligheid, het blijkt ook nog eens wissels vaker en gecontroleerd kunnen worden.

Wel kan het allemaal nog wat beter. Zo is het soms nog niet helemaal duidelijk welke wissel er op het scherm te zien is. ProRail gaat samen met Secure In Air BV kijken of ze dat nog kunnen verbeteren.