1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Nexus 4-smartphone, welke Google samen met LG ontwikkelde, kent geen goede start. Uit de eerste Nexus 4 reviews blijkt dat de telefoon qua prestaties onderdoet voor de LG Optimus G, en dat terwijl de telefoons over vrijwel dezelfde componenten beschikt. Daarnaast ligt de prijs voor het toestel bij verschillende partijen extreem ver uit elkaar.

Geruchten doen nu de ronde dat het apparaat zou lijden aan softwaregebreken, maar dan rest de vraag waarom Google een telefoon die nog niet klaar was om uitgegeven te worden gelanceerd heeft. Daarbij probeert LG de nieuwe Nexus bij retailwinkels voor 599 euro te verkopen, terwijl Google de smartphone in de eigen online winkel aanbiedt voor prijzen van 299 tot 349 euro, afhankelijk van de opslagruimte.

De online winkel van Google biedt de Nexus 4 niet in alle landen in Europa aan en LG probeert dus flink geld te verdienen op plekken waar de telefoons alleen via retailers te koop zijn. Op de Facebook-pagina van LG spreken consumenten hun woede jegens het Koreaanse bedrijf uit.

Het ontbreken van LTE is voor Europeanen niet een heel erg groot probleem, maar in de Verenigde Staten is dat een ander verhaal. In de Verenigde Staten is LTE inmiddels in een acceptabele mate aanwezig. Verder valt het erg op dat de Nexus 4 qua prestaties aanzienlijk onderdoet ten opzichte van de Optimus G, welke als basis voor de Nexus 4 geldt.