Microsoft heeft gisteren laten weten dat de Surface RT-tablet ten langen leste ook naar Nederland zal komen. De Windows-tablet zal vanaf 14 februari in de Nederlandse winkels liggen, voor een prijs vanaf 486 euro.

De variant met 32GB zonder Touch Cover zal in de Nederlandse winkels verschijnen voor een prijs van 486 euro. De 64GB-variant, eveneens zonder Touch Cover, zal 586 euro kosten. Voor het pakket inclusief de Touch Cover komt er 100 euro bij, wat een totaalbedrag van 686 euro maakt. Ook is de Touch Cover los verkrijgbaar voor 119 euro.

De specificaties van de Surface RT betreffen een 10,6 inch scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels, de accuduur wordt geschat op ongeveer acht uur. Verder beschikt de Surface RT over een USB-poort, een micro SD-kaartslot en een camera aan zowel de voor- als achterzijde van het apparaat. Het systeem draait op Windows RT.

Inmiddels is de Surface RT al enige tijd beschikbaar in het buitenland, in Amerika en Canada zal vanaf 9 februari de Surface Pro verschijnen. Deze zal draaien op het Windows 8-besturingssysteem, in plaats van Windows RT.