1 min

Het Google Glass-project is nog volop in ontwikkeling. Hier deed Google aan het begin van deze maand nog een boekje over open. Toch blijkt dat niet het hele verhaal te zijn geweest, nu er via de US Patent & Trademark Office een patent bekend gemaakt is over beengeleider-audio.

Het patent wordt omschreven als draagbare computer met indirecte beengeleider-speaker, overigens doet de Engelse benaming bone-conduction misschien meer recht aan de innovativiteit van de gepatenteerde technologie. Wat nog onduidelijk blijft is, of de technologie beschreven in dit patent ook stereogeluid ondersteunt.

Panasonic bewees tijdens de CES al dat de techniek levensvatbaar is, door een demonstratie ervan te geven. Hoewel een oordopje op het moment natuurlijk een betere optie blijft, werd wel duidelijk dat het wel degelijk werkte.

Bij Google staat de technologie momenteel alleen nog op papier. Wanneer je dus serieus overweegt om je oordopjes aan de wilgen te hangen en over te stappen op beengeleider-speakers, dan zul je op dit moment echt voor Panasonic moeten kiezen.