1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft de eerste modellen van Google Glass in bezit, zo blijkt uit administratieve gegevens van de FCC. Een prototype van de virtual reality headset zou begin 2013 verkrijgbaar zijn.

Stel je voor, gepest worden omdat je géén bril hebt. De ontwikkeling van Google Glass schrijdt voort en de eerste prototypes gaan bijna de deur uit. De brillen bij de FCC lijken te zijn voorzien van 2.4GHz 802.11b/g/n Wi-Fi en de nieuwste Bluetooth 4.0 Low Energy technologie.

Welke methode Google voor opladen heeft toegepast is niet duidelijk. De gegevens spreken elkaar tegen, want waar op het ene formulier een USB-lader genoteerd staat, noemt het andere een normale ronde adapter-stekker zoals gebruikt bij de meeste laptops.

Ook de audiotechnologie mag er wezen. Een notitie spreekt van een "vibrerend element" dat audiosignalen naar de drager overbrengt "door contact met het hoofd van de gebruiker." Al eerder vroeg Google patent aan voor zogenaamde beengeleider-audio of bone-conducting technologie, die geluid genereert via trillingen op de schedel.

De FCC mag als een van de eersten spelen met het nieuwe stukje technologie. Of de brillen ook dezelfde zijn als de prototypes die Google naar ontwikkelaars verstuurt is niet duidelijk.

Google onthulde de plannen voor de Google Glass virtual reality bril afgelopen jaar tijdens de Google I/O conferentie. Daar konden ontwikkelaars het prototype alvast bestellen voor 1500 dollar.