1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Op een Japanse blog heeft Samsung het profiel gepost van een Android-smartphone met een 1080p scherm. Dit is het eerste bericht van de fabrikant dat wijst naar de uitgave van Android-toestellen met schermen met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

De herkomst van het toestel is nog onduidelijk. Het kan gaan over een opvolger van de Galaxy S III of een toestel uit de Galaxy Note-serie. Het typenummer SCH-I337 laat veel aan speculatie over.

Het toestel zal waarschijnlijk niet in Europa uitkomen. Het begin van het typenummer (SCH) verwijst naar de Amerikaanse provider AT&T. In Europa uitgebrachte toestellen dragen het voorvoegsel GT.

De bevestiging dat Samsung aan een Full HD-scherm voor een Android-telefoon werkt is een primeur. HTC en Sony hebben wel al toestellen met die resolutie gepresenteerd. Samsung zou mogelijk wel de eerste zijn met een AMOLED-scherm op dat formaat. Concurrenten werken met een LCD-scherm. De eerste Full HD-smartphone op de Nederlandse markt is waarschijnlijk de Xperia Z van Sony.