Apple’s hobbyproject dat de naam Apple TV draagt, zal binnenkort voorzien worden van een nieuwe model. De volgende generatie van de Apple TV wordt waarschijnlijk een stukje kleiner, maar toch krachtiger dan zijn voorganger.

De nieuwe details lijken vrijwel zeker te zijn omdat deze afkomstig zijn uit een document van de Federal Communications Commission (FCC), een Amerikaanse overheidsorgaan dat zich onder andere bezighoudt met de goedkeuring van nieuwe producten. Het komt niet regelmatig voor dat documenten over Apple vrijgegeven worden.

In het document over een nieuwe Apple TV-model staat vermeld dat het apparaat afmetingen van 93,78 millimeter zal hebben in de breedte en diepte. Het meest recente model meet in deze dimensies 98 millimeter. De hoogte van het apparaat is onduidelijk.

Het apparaat krijgt dezelfde WiFi-mogelijkheden, zo blijkt uit het FCC-document. Uit broncode van Apple TV-software blijkt dat een Apple A5X-processor het kloppend hart van de Apple TV moet worden. Deze processor werd eerder al in de iPad 3 geplaatst.