1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het heeft niet lang geduurd voordat de Surface Pro van Microsoft niet meer in de winkelschappen lag. Enkele uren nadat de Microsoft Store de 128GB-versie van de Surface Pro in de Verenigde Staten begon te verkopen, was de tablet al uitverkocht. Waarschijnlijk is het apparaat nog wel verkrijgbaar bij fysieke verkooppunten en via Microsoft’s webshop in Canada, maar de verkoop gaat snel.

Reviewers waren niet bepaald positief over de Surface Pro, maar toch is de 128GB Surface Pro met een prijskaartje van 999 dollar is in de V.S. online al uitverkocht. De 64GB-variant is nog op voorraad, maar met een prijskaartje van 899 dollar en een ]vrije opslagruimte van 30GB is het begrijpelijk waarom de voorkeur naar de 128GB-variant gaat. De installatie van het Windows 8 neemt al een flinke hap uit het beloofde aantal bytes en een extra investering van 100 dollar zorgt er voor dat de opslagruimte meer dan verdubbeld wordt.

Microsoft’s Surface Pro is de grote broer van de Surface RT en draait de volledige versie van Windows 8. De tablet is voorzien van een Intel-processor en kan complete desktop applicaties aan. De volledige versie van Windows 8 ondersteunt daarnaast meer software dan Windows RT.

Op donderdag 14 februari komt de Surface RT naar Nederland. In Amsterdam staat een tijdelijke Microsoft-winkel, waar Microsoft de tablet promoot.