1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung presenteerde vandaag de Samsung Wallet-applicatie op het Mobile World Congress. Met de app kunnen gebruikers digitale gegevens zoals concertkaartjes, boarding passes, lidmaatschappen en kortingsbonnen bewaren. Het systeem werkt op dezelfde manier als Apple’s Passbook-applicatie.

Een digitale portemonnee in je smartphone, dat is het idee dat Samsung presenteert op de woensdag van het Mobile World Congress. De Wallet-app geeft naast de opslag van gegevens ook notificaties als de eigenaar plaats- en tijdsgebonden pasjes of bonnen kan gebruiken of punten verzamelt.

Een scanner kan een barcode op het scherm lezen, zodat de digitale pas of bon alle kenmerken van zijn fysieke tegenhanger draagt. Derden hebben toegang tot de applicatie, waardoor ze hun eigen digitale gegevens aan kunnen bieden.

Samsung zegt samen te werken met Amerikaanse partners zoals Expedia, Booking.com, Hotel.com en anderen. NFC-integratie komt nog niet aan bod, zelfs na de aankondiging van Visa NFC-software waarvoor Samsung de primeur lijkt te hebben. Integratie met NFC in de toekomst sluit het bedrijf echter niet uit. Wallet is nu alleen beschikbaar als preview voor ontwikkelaars, maar de applicatie is binnenkort verkrijgbaar in de Play Store.