Asus is begonnen met het uitrollen van een update naar Android 4.2 Jelly Bean voor de Transformer Pad TF300. Met deze update is het Taiwanese bedrijf de eerste partij die een toestel dat niet tot de Nexus-lijn van Google behoort van een update naar de meest recente versie van Android voorziet.

Vooralsnog was de Android 4.2 Jelly Bean-update voorbehouden aan Nexus-toestellen. Het lukte andere fabrikanten nog niet om de update, die toch al in november werd vrijgegeven, uit te rollen voor hun eigen apparaten. Google ontwikkelt Android en heeft daarom eerder toegang tot de laatste versie van de software, zodat het ook sneller updates kan uitbrengen.

Dankzij de update van Android is het voor gebruikers mogelijk om gebruik te maken van verschillende gebruikersprofielen om de tablet persoonlijker te maken wanneer deze door meerdere mensen gebruikt wordt. Asus voert onder andere verbeteringen door in de installatiewizard, het vergrendelscherm, het virtuele toetsenbord en het overzicht van applicaties.

Vooralsnog is de nieuwe software voor de Transformer Pad TF300 niet beschikbaar in Nederland. De update wordt in fasen uitgerold en het kan dus nog enkele dagen tot weken duren voordat deze ook in Nederland wordt uitgebracht.

Eigenaars van de Transformer Pad Infinity, MeMO Pad Smart en MeMO Pad mogen in het tweede kwartaal van 2013 een update naar Jelly Bean verwachten.