1 min

Google heeft deze week de eerste grote update gelanceerd voor Google Maps op iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. Dankzij deze eerste update kunnen gebruikers rekenen op enkele nieuwe functionaliteiten voor de kaartensoftware.

Dankzij de update naar Google Maps 1.1 krijgt de gebruiker de mogelijkheid om te zoeken door personen die in Google Contacts staan opgeslagen. Verder kan er bij het zoeken naar een locatie een categorie worden meegegeven, zoals een restaurant, café of tankstation. Gebruikers kunnen vanaf heden ook zelf aangeven of ze afstanden in kilometers of mijlen willen zien.

Google lanceerde Maps voor iOS om de directe concurrentie aan te gaan met Apple, dat de zoekgigant uit het standaardaanbod van applicaties in iOS knikkerde. Dat zou Apple gedaan hebben omdat Google weigerde om de Maps-app qua functionaliteit gelijk te trekken aan de Android-variant.

De nieuwe Google Maps-applicatie kreeg alsnog de gevraagde verbeteringen en uiteindelijk is de consument dus de winnaar bij de onenigheid tussen de twee giganten. Google had echter nog wel wat werk aan de winkel bij de Maps-applicatie, maar lost daar nu een dele van in.