Het lijkt een beetje raar, maar toch is het zo. Mensen die een bril dragen zullen in eerste instantie niet kunnen beschikken over Google Glass. Het technische ontwerp van de eerste versie van de digitale bril is alleen geschikt voor mensen die geen bril dragen in het dagelijks leven.

Het nieuws wordt bekend nadat CNET een vraag stuurde naar Jay Nancarrow van Google. De website vroeg of mensen die al een bril dragen ook gebruik kunnen maken van Google Glass, maar kregen een negatieve respons terug. Momenteel heeft Google geen oplossing voor deze mensen.

Er is echter ook goed nieuw voor hen die een bril moeten dragen. Nancarrow meldde namelijk dat Google bezig is met varianten van Google Glass die geschikt zijn voor het gebruik met voorgeschreven brillenglazen. Er is nog geen datum voor deze modellen.

Mensen die geen bril dragen of gebruik maken van contactlenzen kunnen in ieder geval voor het einde van het jaar aan de slag gaan met de digitale bril. Deze komt met een stevig prijskaartje dat voorlopig 1.500 dollar leest.