Toen zoekgigant Google de slimme bril Google Glass officieel presenteerde werd een lancering in 2014 beloofd. Inmiddels begin de jaarwisseling echter langzaamaan in zicht te komen en lijkt het er niet op dat de belofte kan worden waargemaakt.

Google Glass is sinds de officiële aankondiging wel steeds breder beschikbaar gekomen, maar de digitale bril is niet zomaar in de winkel te krijgen. Vooralsnog kunnen enkel Amerikaanse burgers de slimme bril online kopen, het gaat dan ook om een ontwikkelversie van de bril.

Volgens bronnen van Reuters zal Google Glass een lancering in 2014 ook niet meer halen. In 2015 zal de uiteindelijke versie van de bril te koop zijn. Dat de bril een vertraging op heeft gelopen komt naar verluidt doordat de ontwikkelingsafdeling van Google Glass kampt met het vertrek van verschillende kopstukken.

Ook zou Google wat teleurgesteld zijn in de huidige interesse vanuit ontwikkelaars. Reuters contacteerde zestien ontwikkelaars, waarvan negen partijen meldden dat de ontwikkeling van Glass-apps is stopgezet. Deze partijen gaven aan dat dit kwam door desinteresse van de consument en limitaties van het apparaat. Nog eens drie partijen beperken zich tot de ontwikkeling van apps voor zakelijke toepassingen.

Vooralsnog houdt Google echter vol dat het achter de bril staat en dat er hard gewerkt wordt aan de uiteindelijke versie.