1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nvidia heeft vannacht een roadmap toegelicht voor de ontwikkeling van de Tegra-chips. Volgens het bedrijf moeten de chips in dat jaar maar liefst 100 maal zo krachtig zijn in vergelijking met de Tegra 2-chips uit 2011, 20 maal zo krachtig als de Tegra 3-chip die vorig jaar uitkwam en 10 keer krachtiger dan de Tegra 4-chip.

In de toekomst mogen we de opwachting van Logan en Parker verwachten. De laatstgenoemde moet qua kracht maar liefst 10 maal krachtiger zijn dan de Tegra 4-chip die Nvidia in 2013 uitbrengt. Logan, vernoemd naar de echte naam van Wolverine uit X-Men, zal in 2014 op grote schaal beschikbaar zijn. Parker, vernoemd naar de echte naam van Spiderman, maakt een jaar later zijn opwachting.


Volgens CEO Jen-Hsung Huang zullen de chips gericht zijn op het verbeteren van grafische prestaties van smartphones en tablets. Uiteraard is ook het indammen van de energieconsumptie een belangrijk doel voor NVidia.

Dankzij ondersteuning voor Nvidia’s CUDA 5-technologie kunnen systemen tegelijkertijd gebruik maken van de rekenkracht van de CPU en GPU. De Parker-chip zal nog een interessante mogelijkheid hebben, deze bevat namelijk een Maxwell GPU, die het geheugen van de CPU en GPU combineert waardoor beide onderdelen gebruik kunnen maken van elkaars geheugen.