Hoewel de Haswell-processor officieel nog niet is aangekondigd voor Intel, zijn er natuurlijk al wel producten in ontwikkeling waar de nieuwe chip in te vinden zal zijn. Google werkt in ieder geval al aan een Chromebook met de processor.

Aanwijzingen voor het gebruik van Haswell zijn niet door Google bevestigd, maar aanwijzingen hiervoor zijn teruggevonden in Coreboot, de vervanger van de BIOS in Chromebooks. Het Chrome-team heeft in deze opensource-software verschillende aanpassingen gemaakt die bedoeld zijn voor Haswell.

Dat Google nu al werkt aan een Chromebook met de nieuwe processor is verrassend te noemen. Dat partijen als Apple, Samsung en Toshiba de chip waarschijnlijk op korte termijn in hun systemen zullen plaatsen lijkt logisch, maar een Chrome OS-systeem heeft daar op het moment nog niet al te veel voordeel bij omdat dat OS nog weinig software kent die afhankelijk is van de prestaties van het systeem. Om die reden duurde het ook wel even voordat de vorige twee processoren van Intel in Chromebooks belandden, net als de aanpassingen in Coreboot.

Haswell zal waarschijnlijk halverwege 2013 de Ivy Bridge-reeks van Intel aflossen.