1 min

Bioscoopketen Pathé heeft voor de Xbox 360 een applicatie uitgegeven waarmee de spelcomputer aangesloten wordt op Pathé Thuis. Met Pathé Thuis kunnen gebruikers vanuit thuis films in SD- en HD-kwaliteit bekijken.

De films die Pathé biedt zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling en de dienst telt inmiddels al meer dan duizend films met een prijs van 3 tot 6 euro per film. Voor het gebruik van Pathé Thuis is wel vereist dat de gebruiker minimaal een Xbox Live Gold-abonnement heeft. De applicatie wordt aangestuurd met de controller van de Xbox 360, maar indien aanwezig kan dat ook met de Kinect-camera.

Pathé Thuis is met de toevoeging van een spelcomputer de eerste video-on-demand-dienst die op alle type platformen beschikbaar is. Zo kan Pathé Thuis gebruikt worden op een computer, laptop, tablet, Smart TV en nu ook een spelcomputer.

Techzine heeft geïnformeerd of Pathé ook een app voor de PlayStation 3 en Wii U in de planning heeft staan, maar kreeg op het moment van schrijven nog geen reactie. De Pathé Thuis-applicatie is te downloaden via de Apps-pagina op het Dashboard van de Xbox 360.