Bioscoopexploitant Pathé wil films gaan aanbieden buiten de bioscopen. Klanten kunnen vanaf december 2011 via televisie, laptop, tablet of mobiele telefoon films on-demand bekijken.

Pathé maakte gisteren bekend dat het films on-demand wil gaan aanbieden via een nieuwe dienst genaamd Pathé thuis. Momenteel zijn ze hiervoor nog in onderhandeling met tv- en filmaanbieders. De bedoeling is dat films ongeveer vier maanden na de bioscooprelease via de on demand-dienst Pathé Thuis worden aangeboden.

Pathé zal vergelijkbare prijzen bieden als de video on demand-diensten van UPC, Ziggo en KPN. Buiten de mogelijkheid om een film eenmalig te bekijken kan je er ook voor kiezen om een film aan te schaffen. Films eenmalig bekijken zal rond de vijf euro gaan kosten en het kopen van een film 14,50 euro.

Pathé verwacht binnen twee tot drie jaar drie miljoen downloads te genereren via de nieuwe dienst. Deze verwachting is gebaseerd op een analyse van de markt en de groei van video on demand in de Verenigde Staten. Pathé denkt dat zij zich zullen onderscheiden door het betrouwbare en grote aanbod. De directie van Pathé ziet de on-demand dienst als een goede aanvulling op de huidige bestaande activiteiten.