Op 23 september 1996, een maandag, werd op een radiostation de server aldaar voor het laatst herstart. Nu, maar liefst 16,5 jaar later, is het voor de server voorbij.

De server met de naam INTEL, genoemd naar z’n processor, draaide NetWare 3.12 en bood zeer stabiele bestands- en printerdeling, zo meldt de systeembeheerder op het forum van Ars Technica. De server werd voor het laatst 6030 dagen geleden van een update voorzien en moest toen opnieuw opgestart worden. Daarna is er niets meer met de server gebeurd.

De harde schijven van INTEL, twee 5,25 inch 800 MB Quantum SCSI-schijven, maken inmiddels, waarschijnlijk al enige tijd, enkele verontrustende geluiden. De serverbeheerder was klaar met alle klachten en schakelde daarom de server definitief uit.

16,5 jaar non-stop dienst doen is een zeer lange tijd voor een server. Overigens is het niet alleen knap dat de hardware het zo lang heeft volgehouden, ook dat er in die 16,5 jaar geen stroomonderbrekingen zijn geweest, is noemenswaardig. De 16,5 jaar uptime is waarschijnlijk geen officieel record.