1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De 57e verjaardag van de eerste videobandrecorder wordt vandaag door Google’s YouTube-devisie gevierd met een speciale mode waarin video’s in een speciale mode bekeken kunnen worden. De eendagsvlieg zal ongetwijfeld oude herinneringen kortstondig doen opleven.

De YouTube-player is vandaag voorzien van een extra knop in de vorm van een cassetteband, deze knop is echter wel maar bij een select aantal video’s beschikbaar, waardoor het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zal zijn om je eigen video’s in deze mode te bekijken.

De eerste commerciële videorecorder die gelanceerd werd was de Ampex VRX-1000, welke 57 jaar geleden, in 1956, het levenslicht zag. De VCR’s van toen waren enorme bakbeesten die vrijwel geen overeenkomsten meer vertonen met de compacte exemplaren waarmee veel lezers opgegroeid zullen zijn.

YouTube’s eendagsactie moet gezien worden als een erkenning van één van de voorgangers van het platform. Vandaag de dag is YouTube de onbetwiste nummer één bij de consumptie van video’s.

Eén van de video’s die te bekijken is met de mode is de Rewind YouTube Style 2012. Probeer ook vooral even wat er gebeurt als je de video pauzeert. De mode werkt overigens niet in alle browsers.