1 min

De Consumentenbond overhandigt vandaag een petitie aan de Tweede Kamer waarin het oproept bij wet vast te leggen dat beltegoed minimaal een jaar houdbaar wordt. Op dit moment is het zo dat als je belminuten overhoudt aan het einde van de maand, je deze maar één maand mag meenemen, waarna ze vervallen. Die periode moet verlengd worden naar een jaar, als het aan de Consumentenbond ligt.

De Consumentenbond heeft berekend dat er elke maand zo’n 68 miljoen euro aan beltegoed verdwijnt doordat het simpelweg vervalt. Het gaat om 209 miljoen belminuten, 259 miljoen sms’jes en 537 miljoen MB’s. De Consumentebond heeft eerder geprobeerd om de telecomoperators ervan te overtuigen dit aan te passen, maar die partijen weigeren dit, waarschijnlijk omdat dat zeer lucratief is. Veel mensen hebben nu een veel te ruime bundel afgesloten omdat het tarief buiten de bundel in sommige gevallen wel 30 keer zo hoog is als binnen de bundel.

Nu is het dus aan de Tweede Kamer om te reageren op de petitie en wellicht actie te ondernemen om de operators te verplichten de bundels een jaar houdbaar te maken. Uiteindelijk betaal je namelijk wel gewoon voor het beltegoed en dus zou het niet mogen vervallen, aldus de Consumentenbond.