2min Devices

Android was bedoeld als OS voor camera’s

Andy Rubin, mede-oprichter van Android, heeft tijdens de Japan New Economy Summit in Tokyo aangegeven dat dat mobiele besturingssysteem in het begin ontwikkeld werd voor gebruik in camera’s. Android wordt nu voornamelijk gebruikt voor smartphones en tablets.

Het originele idee achter Android was het ontwikkelen van een besturingssysteem voor camera’s met een ingebouwde ondersteuning voor cloud-mogelijkheden. Met die mogelijkheden zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om genomen foto’s direct naar een online opslagdienst te verplaatsen. Het idee voor dit systeem presenteerde Rubin in 2004.

Terwijl Google aan de software werkte, ontsprong de mobiele wereld echter meer en meer. Daarom besloot Google om Android aan te passen, digitale camera’s bleken een markt die niet groot genoeg zou zijn. Rubin maakte zich bij die omslag zorgen om de invloed van Microsoft en Symbian, over Apple’s iPhone dacht de man niet na.

Bij de ontwikkeling van Android bleef Java centraal staan als de kern van het besturingssysteem. Omdat Google graag snel wilde groeien in de mobiele markt, werd besloten om Android gratis aan te gaan bieden, in plaats van een bedrag te rekenen per toestel. Wat dat doel betreft heeft Google het goed gedaan, Android is de grootste partij op de huidige mobiele markt, volgens Google-voorzitter Eric Schmidt zal Android dit jaar de mijlpaal van 1 miljard apparaten passeren.

Overigens wordt Android tegenwoordig ook voor camera’s gebruikt. Het beste voorbeeld hierbij is de Samsung Galaxy Camera, waarover je onze recensie kan lezen.

Bron:Ars Technica