‘Samsung lachte overname van Android weg’

Hoewel er bijna sprake is van een monopolie van Samsung als het aankomt op Android-apparaten, had dat zelfs altijd al zo kunnen zijn. Het Koreaanse bedrijf lachte Android-oprichter Andy Rubin echter weg toen hij het besturingssysteem presenteerde. Dit staat te lezen in het boek Dogfight van Fred Vogelstein.

Android-oprichter Andy Rubin presenteerde het besturingssysteem in 2004 aan Samsung, omdat er financiering nodig was voor de voortzetting van het project. Destijds zag Samsung echter niet genoeg potentieel in Android en daarom werd er niet geïnvesteerd in het bedrijf Danger. De topmannen van Samsung waren in de veronderstelling dat er "een leger aan ontwikkelaars" nodig zou zijn om Android tot een succes kunnen maken.

Twee weken later nam zoekgigant Google het bedrijf echter wel over voor 50 miljoen dollar. Android werd daarna doorontwikkeld met behulp van investeringen van de nieuwe eigenaar. Inmiddels is Android wereldwijd gezien het grootste mobiele besturingssysteem voor smartphones.

Of dat ook was gebeurd als Samsung in plaats van Google de eigenaar of investeerder was geworden, is natuurlijk niet te zeggen. Wel werkt Samsung met vallen en opstaan aan het eigen besturingssysteem Tizen, dat een concurrent voor Android lijkt te worden.

Bron:Phone Arena