Samsung gaat de Galaxy S4 binnenkort ook uitbrengen met een stof- en waterbestendige behuizing. Young Soo Kim, president van de Samsung-afdeling in de Golfstaten, noemde het project na de lokale onthulling van de Galaxy S4.

Kim zei in een reactie op een vraag dat het apparaat in de maak is en binnen ‘enkele weken’ zijn debuut zal maken. De notie is opvallend, aangezien het hoofdkantoor met geen woord heeft gerept over de vochtbestendige variant. Er lijken eigenlijk maar twee mogelijkheden, de president heeft zijn mond voorbij gepraat of een belofte gedaan die hij niet kan waarmaken.

Een robuuste stof- en waterdichte variant stelt het ontwerp van de Galaxy S4 opnieuw aan de kaak. De behuizing is nu ontworpen met een afneembare achterkant, waardoor de accu kan worden vervangen. Die onvermijdelijke kwetsbare kiertjes en gaatjes houden vocht en stof niet tegen en moeten dus worden herzien.

Sony wist met de Xperia Z (review) al eerder een high-end waterdicht model op de markt te brengen. Techzine heeft die waterdichtheid met een eigen test bevestigd, waar we deze mogelijke Galaxy S4-variant ongetwijfeld ook aan zullen onderwerpen, mits de variant ook hier wordt uitgebracht.