Geruchten doen de ronde over de toekomst van HTC’s One X-smartphone. Berucht twitteraar @LLabTooFeR claimt dat we geen Android 5.0 Key Lime Pie-update voor de handheld hoeven te verwachten.

"4.2.2 is de laatste update voor de One X," schrijft de tipgever via Twitter. De Jelly Bean-update zal worden vergezeld door de nieuwste versie van HTC’s Android-skin Sense 5.0, maar dat is de laatste halte voor het voormalige vlaggenschip van het Taiwanese merk. Een officieel updateschema van HTC is nog in de maak.

Als de HTC One X niet naar Android 5.0 Key Lime Pie overgaat, lijkt het onwaarschijnlijk dat andere modellen uit 2012 wel een update zullen zien. Het is dus mogelijk dat ook de HTC One X+, One S, One V en One SV blijven steken op Android 4.2 Jelly Bean.

Zelfs vlaggenschip HTC One gaat over de toonbank met Android 4.1 Jelly Bean, maar de sprong naar Android 5.0 is absoluut niet ondenkbaar. Android 5.0 Key Lime Pie is overigens nog niet officieel aangekondigd door Google. De introductie van het besturingssysteem wordt verwacht op de Google I/O-conferentie, halverwege mei.