HTC heeft bevestigd dat de HTC One X en de HTC One X+ geen update naar Android 4.4 KitKat zullen krijgen. Dat maakt het Taiwanese bedrijf bekend via diens Twitteraccount. Eerder gingen er geruchten dat de toestellen deze update wel zouden krijgen.

HTC heeft via de Engelse Twitteraccount bekendgemaakt dat de HTC One X (review) en de HTC One X+ (review) geen update zullen krijgen naar Android 4.4 KitKat (review). Op dit moment maken de toestellen gebruik van Android 4.2.2 Jelly Bean.

HTC geeft via Twitter aan: "We kunnen bevestigen dat de One X+ verder geen Android-updates meer zal krijgen en de huidige versie van Android zal behouden. We realiseren ons dat dit nieuws voor sommigen als een teleurstelling komt, maar onze klanten kunnen ervan uitgaan dat we beide apparaten zo hebben ontworpen dat het beste uit de camera en audiobeleving gehaald kan worden."

Via Twitter zijn er een hoop mensen die inderdaad teleurgesteld reageren. Zij wijzen op het feit dat de HTC One X+ pas 14 maanden op de markt is. Er zijn ook veel mensen die dreigen dat dit de laatste HTC-smartphone is die ze ooit kopen.