1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De AnTuTu-benchmarkscore van de Nvidia Tegra 4-chip is online verschenen. De benchmark werd gedraaid op een Nvidia Project Shield, een in ontwikkeling zijnde gamingtablet van het bedrijf. De score die de Nvidia Tegra 4 wist neer te zetten is 32.150 punten op een kloksnelheid van 1,8 GHz. De score is zeker niet slecht en beter dan scores van huidige chips, maar er zitten we nog wel wat haken en ogen aan de score.

Om te beginnen is het niet te verifiëren of deze score ook echt is, maar het is niet ongeloofwaardig. Daarnaast draait de Nvidia Project Shield op een 720p-resolutie, terwijl de meeste scores van huidige chips zijn gerealiseerd op een Full HD-resolutie (1080p), dit omdat de nieuwste smartphones met de nieuwste chips allemaal op deze resolutie draaien. Het ligt dus voor de hand dat de score van de Tegra 4 lager uitvalt op een Full HD-resolutie. Ook is nog zo dat AnTuTu een gecombineerde benchmark is en niet puur een GPU-benchmark. Nvidia heeft zelf al eens laten weten dat ze erop mikken om een score van 36.000 punten te halen als de chip op de markt verschijnt.

Op dit moment haalt de Samsung Galaxy S4 (review) in onze tests een score van 24.084, de HTC One (review) behaalde een score van 24.814 en de Sony Xperia Z (review) noteerde een score van 20.204. Er zijn echter alweer nieuwe chips onderweg van zowel Qualcomm als van Samsung, die waarschijnlijk opnieuw hogere prestaties zullen neerzetten.