1 min

De Nvidia K1-chipset lijkt voorlopig het summum van mobiele chipsets te worden. De chipset, die in varianten met twee en vier rekenkernen te verkrijgen zal zijn, heeft in AnTuTu Benchmark nieuwe records gezet.

We schreven begin dit jaar al enkele malen over de nieuwe chipset van Nvidia. De chipset bevat een grafische chip die 192 rekenkernen aan boord heeft. De processor zal twee of vier rekenkernen bevatten, maar qua prestaties is het verschil volgens AnTuTu Benchmark miniem. De versie met twee rekenkernen behaalde een score van 43.617 punten, de ander noteerde 43.851 punten.


Beide scores zijn echter een grove verbetering ten opzichte van de Tegra 4-chipset van Nvidia. De Snapdragon 801- en Snapdragon 805-chipsets moeten ook in het stof bijten. Daarmee lijkt Nvidia voorlopig de touwtjes in handen te hebben als het aankomt op prestaties. Dat was ook bij de Tegra 4-chipset het geval, maar dat resulteerde desondanks niet in een breed gebruik van de chipset.

De 32bit-versie van Nvidia’s K1-chipset zal naar verwachting in de komende maanden geïntroduceerd worden in nieuwe mobiele apparaten. De 64bit-versie zal in de tweede helft van 2014 volgen.