1 min Devices

HTC: “Geen HTC One ‘Nexus-editie’ op komst”

Er is geen HTC One met de standaard Android-skin op komst, zo heeft het Taiwanese merk duidelijk gemaakt. De vraag naar zo’n variant van HTC’s vlaggenschip ontstond plots omdat Google gisteren bekendmaakte dat de Samsung Galaxy S4 zo’n behandeling zal ondergaan.

Vanaf 26 juni kan vanuit Google Play een Samsung Galaxy S4 (review) met stock-Android worden besteld voor een prijs van 649 dollar, kondigde Google gisteren aan tijdens de keynote van de Google I/O-beurs. In welke markten de telefoon beschikbaar komt heeft Google niet aangegeven. Desgevraagd reageert HTC op de aankondiging en stelt het dat momenteel geen plannen heeft voor een Nexus-editie van de HTC One (review).

Het voordeel van zo’n variant met de standaard-software is dat gebruikers niet hoeven te wachten op de fabrikant om ene update voor Android uit te geven. Zodra Google de update publiceert kan deze geïnstalleerd worden. Het kost fabrikanten vaak maanden tijd om een nieuwe versie van Android aan te passen en die tijd wordt geëlimineerd. Voor ontwikkelaars komt daar bovendien bij dat de telefoons van een zelfgemaakt besturingssysteem voorzien kunnen worden dankzij een bootloader.

Bron:TechRadar