LG heeft vandaag een nieuwe smartphone aan de wereld laten zien. De Optimus GJ is net als enkele modellen van de concurrentie volledig water- en stofdicht.

In feite is de LG Optimus GJ een doorontwikkeling van de Optimus G (review), welke op zijn beurt ook al de basis vormde voor de Google Nexus 4. De Optimus GJ is iets groter dan de Optimus G. De telefoon is 4 millimeter hoger en 14 millimeter dikker. Die extra omvang had LG nodig om de telefoon te kunnen voorzien van zijn zwemdiploma. De telefoon kan gedurende 30 minuten op een maximale diepte van 1 meter overleven.

Verdere specificaties zijn veelal niet anders dan die van de Optimus G. Dat betekent dat er voorzien wordt in een 4,7 inch IPS HD-scherm, een 13 megapixel camera, een quad-core Qualcomm Snapdragon-processor met Krait-kernen die op 1,5 GHz draaien. Verder is er nog 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte, welke nog kan worden uitgebreid met een micro SD-kaartje. De accu heeft een capaciteit van 2.280 mAh.

Of de Optimus GJ ook in Europa wordt uitgebracht is onduidelijk. De telefoon wordt in twee uitvoeringen uitgebracht, met een zwarte en rode behuizing.