1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

LG is niet gelukkig met het huidige duopolie dat Apple en Google hebben in de mobiele markt. Android en iOS beschikken samen over veruit het grootste marktaandeel en daar moet wat betreft de Koreaanse fabrikant verandering in komen.

Dat consumenten in de basis de keuze maken uit slechts twee mobiele platformen is LG een doorn in het oog. Wong Kim, de president van de mobiele afdeling van LG Europa, meldt dat zijn bedrijf bezig is met het ontwikkelen van toestellen die draaien op een alternatief nieuw mobiel platform. Om welk systeem het gaat zegt de topman niet expliciet.

LG vindt dat het te afhankelijk is geworden van Android en wil daar graag verandering in brengen. Wanneer de consument vanuit LG meer keuze zal krijgen is onduidelijk. LG nam onlangs WebOS over van HP, maar het zou niet om dat besturingssysteem gaan, ook gaat het niet om een eigen besturingssysteem. Daarmee lijkt het erop dat het om een toestel met Firefox OS gaat. LG is openlijk partner van Mozilla.

Ondanks dat LG naar eigen zeggen te afhankelijk is van Android, zal het zich eveneens blijven inzetten voor dat systeem. Veel nieuwe Windows Phone-toestellen hoeven we echter niet te verwachten. De ontwikkeling van Microsoft’s besturingssysteem wordt gevolgd, maar de prioriteit ligt elders.