2min

De twitteraccount @evleaks stelt over de specificaties en de nieuwe Android-skin van de Huawei Ascend P6 te beschikken. Hoewel het altijd de vraag is of de informatie juist is, wilden we dit onze lezers niet onthouden. Zowel de specificaties als de Android-skin van dit Huawei toestel kunnen we als ‘anders’ omschrijven.

In de basisspecificaties van de Huawei Ascend P6 vinden we weinig verassingen, een 4,7 inch scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Ook de quad-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz is niet heel bijzonder. Wat wel een bijzonder element is, zijn de camera’s, aan de achterzijde zou een 8 megapixel-camera zijn geplaatst, dat zijn niet extreem veel megapixels, maar de mogelijkheid om macrofoto’s te maken op een afstand van 4cm spreekt wel tot de verbeelding. Op de voorzijde zou ook een camera te vinden zijn met wel een vrij hoge resolutie voor een frontcamera, namelijk 5 megapixels. Het toestel zou ook extreem dun zijn, slechts 6,18 millimeter. Eerder lekte al een foto van de Ascend P6 uit welke hieronder is te vinden. Huawei zelf heeft nog niets losgelaten over de specificaties van de Ascend P6, dus we moeten nog even afwachten of het allemaal klopt.


Het meest bijzondere is de Android-skin die Huawei mogelijk heeft ontwikkeld voor de Ascend P6, een afbeelding hiervan is bovenaan dit artikel te vinden en laat een vrij alternatieve skin zien. Er zullen ongetwijfeld gebruikers zijn die zich aangesproken voelen door deze skin, maar wij vermoeden dat er ook gebruikers zijn die het tegenovergestelde zullen voelen. Het is in elk geval dapper om met een compleet andere stijl op de proppen te komen. Of dit de vaste en verplichte skin wordt of dat deze optioneel is, is wederom nog even afwachten.