Hoewel dit eigenlijk al geen nieuws meer mag heten heeft Steve Ballmer, CEO van Microsoft, vandaag bevestigd wat we eigenlijk al wisten. Microsoft gaat in een hoger tempo nieuwe versies van Windows maken en uitrollen naar gebruikers. Waarschijnlijk praten we volgend jaar over de Windows 8.2 update.

Voorheen koos Microsoft er altijd voor om ongeveer elke drie jaar met een nieuwe Windows-versie te komen. Tussendoor verschenen er wel zogenaamde "Service Packs", Microsoft riep bij elke nieuwe Windows-lancering dat deze ook nieuwe features zouden bevatten, maar vaak was het gewoon een bundeling van alle beveiligingsupdates en patches die het in de periode daarvoor had gedaan voor het besturingssysteem. Nieuwe features hebben we eigenlijk maar zelden gezien in Service Packs.

Dat gaat nu veranderen, de naam "Service Pack" is verdwenen. Nu kiest Microsoft ervoor om in een hoger tempo verbeteringen, nieuwe features en updates door te voeren in Windows 8. Waarschijnlijk gaat dit in de praktijk neerkomen op één grote jaarlijkse update, waarbij we voor de zomer een preview versie krijgen en ergens in het najaar, waarschijnlijk oktober, de definitieve uitgave van zo’n update. Tussendoor zullen we dan alleen alle beveiligingsupdates en patches krijgen.

Ballmer deed echter geen uitspraken over een exact tijdspad, ook niet over eventuele kosten die aan de update verbonden zullen zijn. Windows 8.1 zal gratis beschikbaar komen voor alle Windows 8 gebruikers, maar of dat met Windows 8.2 volgend jaar ook zo zal zijn is nog even afwachten. Een goed voorbeeld hierin is Apple die brengen ook elk jaar een update van het besturingssysteem uit en daarvoor dient een bedrag van rond de 25 euro betaald te worden.

Alles over de Windows 8.1 update kan je in dit artikel vinden.