1 min

Gisteren vond de presentatie van Microsoft’s Build-conferentie plaats en het bedrijf had veel nieuws te melden. Zo werd er ook een preview getoond van een alpha van Microsoft Office voor de nieuwe Modern UI. Deze versie van Ofice is geoptimaliseerd om met touchscreens bediend te worden. De definitieve versie van Office voor de Modern UI laat echter nog wel even op zich wachten, Microsoft heeft laten weten deze volgend jaar pas uit te brengen. Eerder gingen er geruchten van een lancering in oktober, tegelijk met Windows 8.1.

Volgens Microsoft is de planning altijd geweest om Word, Excel en PowerPoint voor de Modern UI pas in 2014 uit te brengen. Er gingen geruchten dat de softwaregigant deze versie al in oktober wilde lanceren, maar dat klopt dus niet. In oktober wordt wel Windows 8.1 verwacht.

Deze voor touchscreens geoptimaliseerde Office Suite moet ervoor zorgen dat de tablets van Microsoft nog productiever worden en nog geschikter zijn voor zakelijke gebruikers. Op dit moment is er wel Office 2013 dat op de desktop draait, maar deze versie werkt echt het beste in combinatie met een fysiek toetsenbord en een muis.

Wel liet Microsoft al een demonstratie zien van PowerPoint voor Modern UI, behalve dat het werkt, valt er weinig over te zeggen. Er werd niet ingegaan op specifieke functies of mogelijkheden. Volgend jaar krijgen we ongetwijfeld zeer uitgebreide presentaties te zien.