De Nokia Lumia 1020 wordt vanavond gepresenteerd, maar van tevoren is het grootste deel van de details reeds uitgelekt. Er zijn persfoto’s en specificaties op het internet verschenen, waardoor een deel van de spanning voor de persconferentie wordt weggenomen.

Persfoto’s van de Nokia Lumia 1020 tonen zoals verwacht een gele, witte en zwarte variant van de smartphone, met een cameragedeelte dat enigszins uit de behuizing steekt. In vergelijking met de Nokia 808 PureView (review), welke ook een 41 megapixel-camera heeft, steekt de camera echter een stuk minder ver uit de behuizing.

De uitgelekte specificaties vermelden 2GB werkgeheugen, een 4,5 inch AMOLED-scherm en 32GB opslagruimte. De camera is voorzien van een Xenon-flitser en een lens met een diafragmawaarde van f/2.2. Draadloos opladen is niet geïntegreerd in de telefoon en vereist een aparte hoes. Er komen ook accessoires zoals een Camera Grip beschikbaar. Dit opzetstuk stelt gebruikers ook in staat om de smartphone op een statief te monteren. Op de foto’s in de galerij bij dit artikel is de Camera Grip te zien.

Nokia voegt een aparte camera-applicatie aan de smartphone toe waarmee instellingen als witbalans, ISO-waarde, focus, sluitersnelheid en andere zaken in te stellen zijn middels een cirkelvormig menu. De Lumia 1020 is ook in staat om tegelijkertijd foto’s in meerdere resoluties te schieten.

Nokia presenteert de Lumia 1020 in een persconferentie die vanmiddag om 5 uur zal starten.