1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De uitvinder van de computermuis is overleden, Douglas Engelbart is 88-jaar geworden en laat ons de computermuis en enkele andere uitvindingen na. Engelbart was een computerwetenschapper waaraan we vandaag de dag veel te danken hebben. Niet alleen de computermuis komt van de hand van Engelhart, hij werkte ook mee aan de ontwikkeling van hypertext, de taal om webpagina’s mee te maken, de eerste computernetwerken en de eerste grafische interface.

Engelbart was een van de eerste computer- en internetpioneers waaraan veel te danken is. De Amerikaanse uitvinder hielp mee aan tal van uitvindingen die vandaag de dag in een bepaalde vorm nog steeds gebruikt worden. Hij bouwde met zijn team de eerste muis, de eerste computerinterface die gebruik maakte van bitmaps en hypertext, de opmaaktaal van het internet, wat uiteindelijk leidde tot ARPA en ARPANET, de voorloper van het internet.

Hieronder is een presentatie van de muis te zien uit 1968:

Engelbart zal uiteindelijk echt herinnert worden om zijn uitvinding van de muis, de meest simpele en tastbare uitvinding die hij heeft gedaan en die tot op de dag van vandaag niet eens zo heel veel is verandert. Hij heeft ook verschillende prijzen geworden, zo kreeg hij de National Mdal of Technology, de Lemelson-M.I.T. prijs en de Turing Award. Engelbart is 88 jaar geworden en overleed op 2 juli jongstleden.