2min Devices

‘Nokia Lumia 1020 in drie kleuren voor 602 dollar’

De nieuwe Nokia EOS, de nieuwe Windows Phone smartphone van Nokia met die extreme camera van 41 megapixels, gaat waarschijnlijk toch echt de naam Nokia Lumia 1020 dragen en niet Lumia 909 zoals eerder werd gesuggereerd. Verder is duidelijk geworden dat het toestel een adviesprijs heeft van 602 dollar en beschikbaar komt in drie kleuren.

De nieuwe Nokia-smartphone zal in drie kleuren op de markt gaan verschijnen, namelijk wit, zwart en geel, een foto van het toestel verscheen gisteren al. Opnieuw zet Nokia een hippe kleur in om een Lumia-smartphone aan de man te brengen. De kleur is echter niet de belangrijkste eigenschap van dit toestel. Alles draait om de achterzijde van het toestel waar een PureView camera zit gemonteerd. Deze heeft waarschijnlijk een resolutie van 41 megapixels, maar het zou kunnen dan Nokia de techniek inmiddels heeft verbetert en het aantal megapixels nog verder is gestegen.

Uit de inventarislijst van een Amerikaanse Microsoft Store blijkt dat het toestel een adviesprijs krijgt van 602 dollar. In Nederland betekent dit waarschijnlijk 600 euro. Wanneer het toestel in Nederland verschijnt is echter nog volstrekt onduidelijk. In de Verenigde Staten zal het toestel op eind juli in de verkoop gaan, de winkel krijgt op 22 juli de toestellen geleverd, dus verwacht wordt dat deze enkele dagen daarna uitgeleverd mogen worden.

Op 11 juli houdt Nokia een groot persevenement in New York om de nieuwe Lumia’s aan te kondigen.

Bron:WPCentral