De Nokia Lumia 1020 ligt in onze regio vanaf vandaag in de winkels. Bij deze smartphone is de camera hetgeen waar het allemaal om draait, mede dankzij de aanwezigheid van een 41 megapixel-sensor. Nokia heeft de adviesprijs op 699 euro vastgesteld.

Nokia’s nieuwe smartphone draait op Windows Phone 8 en is een van de laatste toestellen die het bedrijf op eigen initiatief zal uitbrengen. Nokia’s hardware-afdeling wordt immers overgenomen door Microsoft en smartphones zullen niet langer onder de Finse merknaam op de markt komen omdat het bedrijf zelfstandig doorgaat met andere activiteiten.

De Lumia 1020 beschikt over een AMOLED-scherm van 4,5 inch met een resolutie van 768 bij 1280 pixels. Het scherm kan ook met handschoenen worden bestuurd. De dual-core processor tikt op 1,5 GHz en er is 2GB werkgeheugen aanwezig. De opslagruimte bedraagt 32GB en is niet uit te breiden.

De Nokia Lumia 1020 beschikt over een PureView-camerasensor die foto’s in maximaal 41 megapixel vastlegt. Om de foto’s nog makkelijk te kunnen delen wordt ook een 5 megapixel-variant opgeslagen. De camera beschikt over optische stabilisatie en zes optische Zeiss-lenzen. Gebruikers kunnen na het nemen van een foto maximaal 25x inzoomen. Tijdens het maken van een foto kan 3x ingezoomd worden, eventueel kan dan bij de gemaakte foto ook weer uitgezoomd worden. Bij het maken van video’s kan bij 720p en 1080p respectievelijk zes- en viermaal worden ingezoomd.

Bij het aanschaffen van een Lumia 1020 krijgt men bij Coolblue en Phonehouse tot en met vandaag een gratis Camera Grip waarin een 1.000 mAh accu zit ingebouwd, normaal kost deze 79 euro. Nokia heeft ook een draadloze laadcover ontwikkeld, deze wordt altijd gratis meegeleverd in de kleur zwart.


In de prijsvergelijker van Techzine vind je de smartphone al terug voor ongeveer 670 euro inclusief verzendkosten.