1 min Devices

Nokia opent HERE-platform voor alle Windows Phones

Nokia gaat de HERE-software voor het Windows Phone-platform openstellen voor smartphones van concurrenten als HTC, Huawei en Samsung. Eigenaars van een Windows Phone-toestel dat niet afkomstig is van Nokia, kunnen binnenkort ook gebruik maken van bijvoorbeeld navigatiesoftware Nokia HERE Drive.

Begin dit jaar maakte Nokia bekend dat het HERE-platform ook voor toestellen van andere fabrikanten beschikbaar zou komen. Die openstelling gaat later deze week van start. Gebruikers kunnen dankzij de openstelling van Nokia HERE Drive beschikken over navigatiesoftware die eventueel ook zonder internetverbinding kan functioneren.

Ook andere applicaties zoals Nokia HERE Transit worden opengesteld. Deze applicatie is een alternatief voor 9292ov waarmee een reis met het openbaar vervoer kan worden gepland. Nokia brengt ook gelijk een update voor deze applicatie uit waarmee deze applicatie eenvoudiger zal worden.

Het openstellen van de HERE-applicaties is een poging om Windows Phone 8 als mobiel besturingssysteem een stevigere positie te geven ten opzichte van de concurrentie. Voor bepaalde functionaliteit moet wel bijbetaald worden, zie hiervoor de tabel onder dit artikel.

Nokia opent HERE-platform voor alle Windows Phones

Bron:CNET