1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hoewel de hardware-afdeling van het Finse Nokia zal worden overgenomen door Microsoft, zal het Nokia HERE-platform niet worden overgedragen. Er is zelfs een update aangekondigd, waarmee beloofd wordt dat offline kaarten op geschikte momenten worden bijgewerkt.

Vandaag kondigde het nog altijd op eigen benen staande Nokia een update aan voor de navigatiesoftware HERE. Met deze update kan door de gebruiker van bijvoorbeeld Nokia HERE Drive het online dataverbruik worden beperkt.

Dit is mogelijk dankzij de toepassing van een techniek waarbij alleen de nieuwe gedeeltes van een herziene kaart hoeven te worden gedownload. Op dit moment is het benodigd de gehele herziene kaart te downloaden. Met de update kunnen aanpassingen aan de kaart voor de gebruiker efficiënter en goedkoper plaats gaan vinden.

In de loop van de dag zal de update voor mobiele apparaten met Windows Phone 8 beschikbaar zijn. Of en wanneer de update zal verschijnen voor de mobiele besturingssystemen iOS en Android is niets bekend gemaakt. Gezien de verhouding tussen Nokia en Microsoft is een dergelijke keus niet onlogisch.