1 min Devices

Microsoft strikt nieuwe partner voor Windows Phone

Microsoft heeft een nieuwe partner gevonden voor de ontwikkeling van Windows Phone-toestellen. Het gaat om Micromax, een relatief onbekende partij die volgens Strategy Analytics op mondiaal niveau de 12e grootste fabrikant van smartphones is.

Micromax is vooral in India populair, dat is ook het land van herkomst en de markt waar het bedrijf op dit moment het meest op inzet. Het bedrijf heeft echter plannen om een groot aantal nieuwe markten aan te snijden, waardoor de omzet in fiscaal 2014 naar verwachting verdubbeld zal worden. Naast smartphones (met Android) maakt Micromax ook tablets, muziekspelers en televisies.

Het verbond tussen Microsoft en Micromax lijkt dus niet een druppel op een gloeiende plaat, Microsoft bindt een relatief grote partner aan zich. Micromax weet zijn toestellen bovendien zeer competitief te prijzen. Zo lanceerde het bedrijf onlangs de Canvas 4, het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf, voor een prijs van omgerekend 230 euro. Deze telefoon bevat een 1,2 GHz quad-core processor, 1GB werkgeheugen, een 5 inch IPS LCD-scherm met 1280 bij 720 pixels en Android 4.2 Jelly Bean.

Wanneer de eerste Windows Phone-producten van Micromax verwacht kunnen worden is nog onduidelijk, net als waar deze, naast India, gelanceerd worden.

Bron:Neowin