2min Devices

‘Moto X-lancering vindt plaats op 26 augustus’

Uit een intern document van de Amerikaanse telecomprovider US Cellular in handen van Android Central blijkt dat de Moto X op 26 augustus gelanceerd zal worden.

De Motorola X Launch Kit zal een dag eerder verschijnen. Uit de afbeelding blijkt ook dat de Moto X op die dag in drie ‘waves’ uitgebracht zal worden, wat zou kunnen betekenen dat andere markten mogelijk iets langer moeten wachten mochten die in een vierde wave vallen.

De Moto X is al een aantal keer gelekt: Eric Schmidt deed de telefoon al uit te doeken, de specificaties zijn gelekt en er zijn een video en foto’s online verschenen. De video was afkomstig van Rogers Wireless, een Canadese telecomprovider, die onthulde dat de telefoon altijd meeluistert en zo met alleen de stem grotendeels is te bedienen.

De lancering op het Verizon-netwerk werd eerder gelekt en zou op 23 augustus plaatsvinden. Of, en wanneer, de telefoon ook naar Nederland komt, is nog niet duidelijk.

Volgens de gelekte specificaties zal de handset een 4,3 of 4,7 inch groot scherm hebben met een resolutie van 720p, zal er Bluetooth 4.0 met EDR in zitten en komt er ondersteuning voor 802.11ac. Daarnaast heeft Google de ontwikkeling van de telefoon ‘begeleid’.

‘Moto X-lancering vindt plaats op 26 augustus’

Bron:SlashGear